注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

wInG's Torso

照片里拍生活,文字里谈爱情

 
 
 

日志

 
 
关于我

在不常执笔的年代,坚持用简短的文字记录生活,以图片作为记忆点,将日子串连。或精彩,或平淡,或快乐,或悲伤,却真实。

网易考拉推荐

2009年8月12日  

2009-08-12 03:00:33|  分类: 生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

凌晨2点,听住以前啲旧歌。

古巨基一直喺度唱紧后悔嘅歌,杨千嬅一直喺度问点解自己仲係一个人。

好多时候嘅我,尤其係自己一个就会变得好感性,多愁善感应该係一个我最想改但又唔知係优点定缺点嘅性格。

呢种性格令我谂多咗好多生活以外嘅野,同时我都得到咗啲野,例如以前写落嘅故事仲有所谓照片里面嘅感觉。

 

深夜11点51分,电话通电中。

抬头见到飞机飞过上空,喺窗边划过,好想坐上去,或者自己依家就係响架飞机度。

我想有另一个降落点。

 

有啲野的确係令我开心嘅,例如呢一通电话。

12点之后,电话就再都打唔入,所以係最后几分钟之前仲打个电话嚟。

不过充其量都係生活里面嘅点缀。

有啲野仲係清晰做人比较好。

 

 

 

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(43)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017