注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

wInG's Torso

照片里拍生活,文字里谈爱情

 
 
 

日志

 
 
关于我

在不常执笔的年代,坚持用简短的文字记录生活,以图片作为记忆点,将日子串连。或精彩,或平淡,或快乐,或悲伤,却真实。

网易考拉推荐

2009年7月5日  

2009-07-05 17:19:40|  分类: 生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

2009年7月5日 - ш í л g -

 

 

 

 

 

2009年7月5日 - ш í л g -

(摆住咁多先)

 

 

今日个天岩岩光,连公车都仲未开出头班车嘅清晨五点半,

荔湾湖公园度就已经出现左四个俾公园阿伯起得仲要早嘅有为青年。

见面第一句:你地係米颠架……

 

简单介绍下四位嘅随身装备先:

第一位,随身带有大量杀伤性武器,一部D80加个变焦镜、一部D40X加个长焦镜,仲有部靓仔fm2,同一个脚架。

第二位,一部20D加个微距定焦,有冇长焦就唔系观察得咁深入,仲有一个脚架。睇上去装备唔多,但已经重死我。

第三位,一部D60加个标镜。

第四位,DC一部(都唔好意思写出黎)

两个武将,加两个菜鸟嘅有为组合。

 

点知道今日天公不作美,居然冇唛阳光,不过唔落雨都偷笑架啦。

啲荷花唔算特别靓,不过就特别高,玩我咩。

当我哋影到准备撤嘅时候,先见到D长焦阿伯,个个攞住部长焦,set定同一个角度,然后倾几句又按一下个快门。

都唔知道佢哋係黎吹水定影相,最后讲到去边度打雀。

经过海海海介绍呢班长焦阿伯嘅一贯习惯同来历后,发现都係做有为青年好。

 

最后其中两位成副武装者,加两位菜鸟,一齐穿过荔湾湖去咗吃碟传说中好好味嘅肠粉。

(点解唔系原定计划嘅虾饺烧卖喔……难得我早起。)

 

 

 

最后……附带个超不满嘅P.s

经过今日一历后,某菜鸟下午就同另一个菜鸟讲,佢下星期去武装自己台单反,追加长焦一个&一台菲林机。

然而另一个菜鸟继续望住自己部DC仔,唉……我连单反都冇啊!顶!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(52)| 评论(17)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017