注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

wInG's Torso

照片里拍生活,文字里谈爱情

 
 
 

日志

 
 
关于我

在不常执笔的年代,坚持用简短的文字记录生活,以图片作为记忆点,将日子串连。或精彩,或平淡,或快乐,或悲伤,却真实。

网易考拉推荐

呢度好嘈好快乐  

2009-04-17 18:12:10|  分类: 生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 呢度好嘈好快乐 - ш í л g - wInGs Torso

 

好少可会响度写公司噶野,因为觉得写出黎都唔会有太多人觉得好笑。

因为只有身在此山中,先体会到,快乐其实系好简单噶事。

睇住公司有人响度讲,死就一齐死,走当然要一齐走啦。

突然好想写下,边个都知道我善忘架啦。不过甘快乐噶一年,应该点都唔会唔记得。

最多系D细节遮,哈哈!

 

呢度班人好嘈,好快乐。

有我同傻ki2个“蒸山孖宝”,可以笑到拆天,搞到美编室D人全部望晒过黎。

呢度D音乐可以播得大声,大声到老细间房外面都听到。

我哋可以熄晒灯响度唱生日歌。

成班女仔一齐睇淘宝,齐齐研究边件衫好睇,边件唔好睇,然后落张千几蚊噶单。

呢度班人,闻到即吃面味,听到开汽水噶声音,就会变得好敏感,成班人投诉放毒果个,搞到全部人都好肚饿。

会大家一齐买可乐,齐齐开,咔嚓声,好爽好好听。

 

如果会唔舍得走,都系唔舍得你地呢班人。

仲有边间公司会有一班甘好玩噶同龄人,开个Q群约吃饭,讲秘密,传绯闻。

仲有边间公司可以俾我9点3仲响屋企楼下吃早餐,加班可以下午2点翻。

 

宜家走下一个走下又一个……今日吃饭都真系几想做下老土野,影下相。

下星期BB焦再影啦。哈哈!

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(46)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017