注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

wInG's Torso

照片里拍生活,文字里谈爱情

 
 
 

日志

 
 
关于我

在不常执笔的年代,坚持用简短的文字记录生活,以图片作为记忆点,将日子串连。或精彩,或平淡,或快乐,或悲伤,却真实。

网易考拉推荐
GACHA精选

2009年12月9日  

2009-12-09 23:29:09|  分类: 生活 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

今晚係度好无聊,好认真咁睇晒QQ里面嘅人每个签名。

睇睇下,我停咗係大学个分栏度,忽然间好挂住佢地。

起初我记忆话俾我知道,果间宿舍嘅号码叫705。

谂谂下先发现自己错咗。我仲好清晰记得条路点行,画面可以逐格翻播咁算翻,到底门牌係几多。

果间会係半夜收留我去训嘅宿舍。

好挂住所有令我觉得温暖嘅地方,例如605。

每次遇到困难,我总会向后退,寻找记忆里最温暖嘅地方,然后奢望停留。

可惜,现实始终係现实。

我信我有足够嘅心理承受能力面对困境,毕竟我应对过好多,但每次都会令到我个心觉得忍忍作痛。

我会后悔,因为一个人,而失去一个人,但我亦都知道我唔可能一世缠绕落去。

后退,回头,逃避,都唔係一个办法。

 

我以前对菲林机好冇兴趣,前晚听DK讲咗一句,就係中意要等嘅感觉。

我一直都係度等紧,我忍受唔到菲林嘅等待就係因为我讨厌再去等,係我急进咗。

所以决定要买翻部,继续深造下D情绪学。

 

买机先係呢篇野嘅重点,次次见DK都会俾佢导我买机。

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(55)| 评论(9)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017